Vi Konsumenter är en ung, fristående och partipolitiskt obunden organisation för alla konsumenter.

VK:s Gunnela Ståhle i intervju om kors rätt till bete

lördag 20 mars 2021

VK:s ordförande Gunnela Ståhle blev för en tid sedan intervjuad av Lantbruksnytt ang att LRF vill ändra lagstiftningen kring beteskravet för kor. VK anser att slopat beteskrav vore helt fel väg att gå, bl a för att betande svenska kor är det främsta säljargument som mjölknäringen har. En studie som nyligen gjordes visar att ca 75% av konsumenterna anser det vara viktigt att kor får gå ute på bete. Kornas hälsa blir också väsentligt bättre. Läs gärna en tidigare debattartikel i ämnet som Vi Konsumenter publicerat tillsammans med andra organisationer.

Se intervjun med Gunnela Ståhle här. Inslaget kommer drygt en minut in i programmet.