Vi Konsumenter är en ung, fristående och partipolitiskt obunden organisation för alla konsumenter.

Vi Konsumenter på matlandetkonferens

fredag 13 juni 2014

Den 10-11 juni 2014 hölls årets matlandetkonferens i matlandethuvudstaden Jokkmokk. Årets tema var smak, och arrangörerna bjöd på två spännande dagar med fokus på samisk mat och olika aspekter på smak och upplevelser.

I kåtor intill vattnet samlades representanter för Jordburksverket, Landsbygdsdepartementet, Livsmedelsverket, Bussiness Sweden, matlandsambassadörer och ett stort antal engagerade mathantverkare och supporters.

Vi Konsumenter representerades av vår ordförande Gunnela Ståhle, som förde fram Vi Konsumenters tankar och åsikter.

-Även etiken har en smak. Svenska konsumenter värderar djurvälfärd högt och förväntar sig att samhället och myndigheter sätter ribban, sa Gunnela Ståhle, som även berättade om Vi Konsumenters arbete med hållbar livsmedelskonsumtion och minskad antibiotikaanvändning.

panel Matlandetkonferens 2014 Jokkmokk Foto Elisabet Bjelke

Foto: Elisabet Bjelke, Matlandet

Läs mer!

På Matlandet.se

»Om Matlandetkonferensen

 

I Gunnelas blogg

»Sverige är ett land med avstånd

I Kinna Jonssons blogg

»Kommunicera mat genom ord om smak

 

.