Vi Konsumenter är en ung, fristående och partipolitiskt obunden organisation för alla konsumenter.

Vi ställer krav på politikerna i klimatarbetet

torsdag 18 januari 2018

Den 1 januari 2018 trädde den nya klimatlagen i kraft. Vi Konsumenter ingår i ett nätverk av organisationer som driver frågan kring att mäta och sätta mål för klimateffekterna av vår konsumtion det så kallade  klimatmålsinitiativet. Här ingår tunga organisationer som Naturskyddsföreningen, Världsnaturfonden WWF, Oxfam, Diakonia, Sveriges Konsumenter och våra systerorganisation Medveten Konsumtion och många fler. Gruppen har skrivit flera debattartiklar i frågan . Den första januari publicerades ett debattinlägg i Aftonbladet med 22 undertecknare inklusive Vi Konsumenter. I artikeln ställer vi krav på politikerna i klimatarbetet.

Ladda ner bifogat dokument