Vi Konsumenter är en ung, fristående och partipolitiskt obunden organisation för alla konsumenter.

Utsökt tema på Vi Konsumenters årsmöte!

onsdag 17 april 2024

VK:s årsmöte brukar firas med en trevlig ritual på KSLA, Kungl Skogs- och Lantbruksakademin.  Vi börjar med ett intressant föredrag, håller ett raskt årsmöte och går sedan ned till Oscars källare, där vår sekreterare Christina Möller serverar utsökta hemlagade smårätter, s k husmanstapas.

Vi gjorde precis som vanligt, det går ju inte att ändra på ett vinnande koncept. Den här gången stod VK:s egen Christina för föredraget och vi fick höra om tillkomsten av och arbetet med gigantprojektet Sveriges landskapsmåltider, väldigt spännande för alla matintresserade. Ett inspirerande och roligt föredrag och med en så god talare att det hölls utan synbart manus. Ella Nilsson, Christinas parhäst i detta projekt satt med i publiken och kunde flika in kommentarer, det blev lyckat.

(Om ni tycker att det finns en skrytsam ton i detta inlägg så är det helt riktigt. Det kommer inte heller att bli bättre.)

Under årsmötet refererade vår ordförande Gunnela Ståhle verksamhetsberättelsen och listan av aktiviteter var lika hisnande som alltid. Vi Konsumenter – dvs Gunnela – är representerad i en arbetsintensiv utredning, sitter i flertalet tunga råd och anordnade VK:s höstseminarium om livsmedelsstrategin. Utöver det kommer inspel hos politiker, Almedalen, remissyttranden och debattartiklar, för att nämna en del. Tyvärr är också kors hotade rätt till bete och arbetet mot antibiotikaresistens ständigt aktuellt.

Efter årsmötet väntade Christinas läckerheter i Oscars källarvalv. I år serverade hon (föredragshållaren!) en härligt vårlig ogrässoppa som serverades med bröd, bönröra och ost, sedan små fina Biff à la Lindström, sallad, mindre bitar laxpudding med skirat smör och till dessert rabarberpaj med vaniljsås. Till detta vitt vin och som alltid ett alkoholfritt alternativ.

Ni hör ju hur vi har det i denna förening! Med två makalösa galjonsfigurer och så vi andra som tack vare dem lär oss mycket, har roligt, äter gott och med jämna mellanrum får dåndimpen allihop.