Vi Konsumenter är en ung, fristående och partipolitiskt obunden organisation för alla konsumenter.

Hållbarhetskocken Carola Magnusson fick sitt diplom

söndag 21 januari 2024

Vi Konsumenters utmärkelse Årets hållbarhetskock 2023 har tilldelats Carola Magnusson, Stora Skuggans Värdshus. Carola var tidigt en förespråkare för ekologiska råvaror och vällagad mat från grunden.

Utmärkelsen tillkännagjordes under VK:s höstseminarium i november, men Carola fick i sista stund tyvärr förhinder att medverka där och då. Diplomet överlämnades i stället i veckan av vår ordförande Gunnela Ståhle och vår sekreterare Christina Möller.

Allt började när sonen fick sin första skolmat. Det resulterade i att Carola startade skolrestaurang för att visa att det går att laga mat som är näringsrik och smakar gott till många skolbarn. Hon har under många år uthålligt och gediget arbetat för att främja vällagad ekologisk mat och hållbarhet, sedan flera år på Stora Skuggans Värdshus. Här serveras smakrik och spännande mat från en ekologiskt hållbar produktion och kampen går vidare.