Vi Konsumenter är en ung, fristående och partipolitiskt obunden organisation för alla konsumenter.

Ännu ett lyckat årsmöte för Vi Konsumenter!

onsdag 19 april 2023

Mötet inleddes av Vi Konsumenters ordförande Gunnela Ståhle, som gav ordet till Gustaf Lind, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF.

Han höll ett engagerat föredrag om arbetet för hållbarhet, biologisk mångfald och om matens betydelse; den står för en fjärdedel av människans klimatpåverkan. VK och WWF samarbetar ofta i olika sammanhang när det gäller dessa frågor och delar synen att mycket mer behöver göras innan det är för sent.

På Gustafs framträdande följde årsmötet, där Anders Linder var en utmärkt mötesordförande, VK:s sekreterare Christina Möller en lika utmärkt mötessekreterare och allmänt utmärkta Gunnela Ståhle berättade vad som gjorts och kommer att göras. (Det måste väl ändå få sägas att det är imponerande arbetsinsatser, med tanke på föreningens storlek och resurser.)

Efter årsmötet var det dags för en kär och mycket uppskattad tradition: Christina Möllers makalösa husmanstapas. Vi njöt förnöjt av delikat nässel- och potatissoppa, knaprigt dinkelknäckebröd med läcker gubbröra, ypperliga kroppkakor och fantastiska kåldolmar, båda i tapasformat, och som efterrätt små syrligt goda rabarberpajer med mördegsbotten. Till serverades ett mycket gott vin och som vanligt ett väldigt gott alkoholfritt alternativ.

Det finns många goda skäl att vara med i föreningen Vi Konsumenter!