Vi Konsumenter är en ung, fristående och partipolitiskt obunden organisation för alla konsumenter.

Vilken hälsosam och rolig kväll!

torsdag 10 november 2022

Efter en introduktion av VK:s Gunnela Ståhle höll Mai-Lis Héllenius en bra och informativ föreläsning om hur vi bör äta och leva för att hålla oss friska. Vi kan enkelt ändra lite i kosten för att öka mängden grönt och lägga till mer av andra fibrer och bättre fett. Att äta mindre mängd kött, men av god svensk kvalitet är välkänt motto för Vi Konsumenter.
Tankeväckande var att höra om flera studier av olika patientgrupper, där hälsovärdet av mer olivolja och grönsaker exvis undersöktes. Vissa av deltagarna fick extra olja och mer grönt i kosten, medan de andra fick kost ”utan detta extra”. Skillnaden mellan hälsotillståndet i de olika grupperna blev så stor att studierna fick avbrytas av etiska skäl!

Mai-Lis hade generöst tagit med sig böcker ur sin produktion och efter föredraget lottades dessa ut till glada mötesdeltagare. Vi gick sedan ned till Oscars källare för att njuta mat och bakverk på Mai-Lis vis. Vi åt morotssoppa, kryddiga knäckebrödssnacks, nattjästa rågbaguetter med vin samt kaffe med chokladbrownies av svarta bönor och kanelkaka.  Allt var givetvis både smarrigt och nyttigt och stämningen på topp.
Att umgås med trevliga människor är också viktigt för hälsan, så denna kväll slogs det en rackarns massa flugor i samma smäll!

 

 

(Bilderna från seminariet blev så skruttiga att en sommarbild läggs upp i stället. Det kan för övrigt behövas under denna tid på året.)