Vi Konsumenter är en ung, fristående och partipolitiskt obunden organisation för alla konsumenter.

VK medverkar i podd om växtproteiner på KSLA

fredag 24 september 2021

Vilken plats får växtproteinerna på den framtida tallriken?

Varför är det svårare för kroppen att tillgodogöra sig järn i en helt växtbaserad kost och nyttigare att äta lite kött och fisk ofta istället för att ha en köttfri dag per vecka? Hur stimulerar vi svenskt jordbruk att odla baljväxter och hur får vi konsumenterna att välja närproducerade växtbaserade proteiner?

Lyssna och inspireras när experterna diskuterar kost, hälsa, klimat och hållbarhet i senaste KSLA-podden!

Medverkar gör, från vänster på bilden: vår ordförande Gunnela Ståhle, VK:s sekreterare Christina Möller, som är samtalsledare, Tomas Erlandsson, grundare av Nordisk Råvara, Gunilla Blixt från KSLA och Cecilia Mayer Labba, Chalmers avdelning för livsmedelsvetenskap. (Cecilia är med på länk och saknas därför på bilden).

KSLA står för Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien.