Vi Konsumenter är en ung, fristående och partipolitiskt obunden organisation för alla konsumenter.

Kräv ursprung på kyckling i deli-disken

onsdag 18 januari 2017

Svensk Fågel har gjort en studie över kycklingspetten i deli-disken i matbutikerna. Personalen är dåligt uppdaterad och i många fall är kycklingspetten gjorda på importerad kyckling, utan att detta anges. Läs pressmeddelandet i bilagan

”Livsmedelsbutikerna behöver bli bättre på att tydligt märka ut ursprunget. Många bryr sig om djurskydd och livsmedelsäkerhet. Tyvärr frågar få om ursprunget och det är lätt att ta för givet att en dyrare kyckling är av svensk kvalitet. Uppfödningen i Sverige skiljer sig mycket mot den i andra länder. Nyligen fick thailändsk kyckling rött ljus i WWF:s köttguide på grund av bristande kontroll på antibiotikaanvändningen.
Det har också framkommit att personal i Thailand arbetar under slavliknande förhållanden”, säger Gunnela Ståhle, ordförande i Vi Konsumenter.

Ladda ner bifogat dokument