Vi Konsumenter är en ung, fristående och partipolitiskt obunden organisation för alla konsumenter.

Årets Hållbarhetskock 2014 utsedd!

onsdag 12 november 2014

Johan Gottberg på Restaurang K-märkt i Garnisonen, Stockholm, får Vi Konsumenters diplom som Årets Hållbarhets-kock 2014.

Restaurangen har en tydlig hållbarhetsprofil med lokala råvaror. Menyn ändras dagligen och styrs av de råvaror man kan få tag i. Tar en rätt slut, lagar man en annan. På det sättet står det restaurangen fritt att köpa in även relativt små mängder av råvaror och svinnet kan därför minska även i leverantörsled.

K-märkt har också på ett enkelt och intelligent sätt reducerat matsvinnet från buffén till ett minimum; gästerna väljer rätter, portionen vägs och betalas. Det innebär förstås att gästen tar just så mycket som hon eller han vill äta och ingenting slängs i onödan.

De som står bakom K-märkt är förutom kocken Johan Gottberg också vinkyparen Jens Dolk och konditorn Daniel Roos.

 

Kika gärna på K-märkts Facebooksida.