Vi Konsumenter är en ung, fristående och partipolitiskt obunden organisation för alla konsumenter.

Blåslampa och hedersomnämnande till medlemmar i Vi Konsumenter

fredag 18 oktober 2013

”Äntligen” utropade Vi Konsumenters ordförande Gunnela Ståhle när Louise Ungerth fick ta emot 2013 års Blåslampa vid en ceremoni i Bryggarsalen, Stockholm, den 17 oktober.

Blåslampan, Sveriges enda konsumentpris, går till en person, organisation eller ett företag som på ett utmärkt och nyskapande sätt slagit vakt om konsumenternas intressen, och delades i år ut för elfte året i rad. Louise Ungerth var föreningen Vi Konsumenters förslag till pristagare, och vi är självklart mycket stolta över att hon är medlem i föreningen.

Louise Ungerth och Fredrik Gertten, mottagare av konsumentpriset Blåslampan 2013.

Delad Blåslampa till Louise Ungerth och Fredrik Gertten

Louise Ungerth får priset för att hon envetenhet och med noggrannhet väckt medvetande, skapat opinion och åstadkommit faktiska förändringar kring viktiga miljö- och hälsofrågor kopplade till vår konsumtion.

Det gäller buteljerat vatten, matsvinn, socker i maten, energidrycker, läsbara förpackningar liksom kemikalier och reklam för skönhetsmedel. Genom granskningar, seminarier, kampanjer, blogginlägg med mera håller hon oförtrutet debatten om konsumentfrågorna levande.

Läs mer!

»Två vinnare av årets Blåslampa

Louise Ungerth delar priset med filmskaparen Fredrik Gertten, mest känd för sina filmer Banans och Big boys go bananas, med vilka Fredrik satt fokus på livsmedelsföretags makt, skuld och ansvar.

Läs mer om Fredrik Gertten i Gunnelas blogg!

»Bananas, en blogg kan göra skillnad

Christina Möller tar emot Sveriges Konsumenters hedersomnämnande av ordförande Örjan Brinkman.

Hedersomnämnande till Christina Möller

Samma kväll tilldelades Christina Möller, sekreterare i Vi Konsumenter, Sveriges Konsumenters hedersomnämnande. Motiveringen är att Christina Möller med kompetens och värme gjort stora insatser för att sprida kunskap om mat och hälsa bland landets konsumenter.

Hedersomnämnande går till en senior person som tidigare arbetat inom konsumentområdet, och tidigare hedersomnämnanden har gått till Sven Heurgren och Charlotte Reimersson.

Vi i föreningen Vi Konsumenter är jättestolta över vår sekreterare i styrelsen som på ett kreativt sätt driver på och uppmuntrar Vi tycker att hedesomnämnandet är ett oerhört välförtjänt pris som gick till en person som under årtionden arbetat för mat och matglädje.

Vi Konsumenters ordförande Gunnela Ståhle gratulerar föreningens sekreterare Christina Möller till Sveriges Konsumenters Hedersomnämnande 2013.

Vi vill bara säga: Stort grattis till dig, Christina! Ingen är mer värd ett hedersomnämnande än du! Och vi som varit lyckliga nog att smaka Christinas hemlagade mat vid våra årsmöten vet att Christina vet vad hon pratar om när hon pratar mat.

Christina Möller

Christina Möller
Ladda ner bifogat dokument